Brandwerend plafond

Op zoek naar afdichtingsproducten voor het realiseren van een brandwerend plafondFSS International is gespecialiseerd in het ontwikkelen van brandwerende en rookwerende producten, waaronder afdichtingsproducten voor brandwerende plafonds. Met een brandwerend plafond voorkomt u dat de brand zich via het plafond verder gaat verspreiden. Bent u benieuwd wat FSS International voor u kan betekenen? Op deze pagina vertellen wij u meer over de mogelijkheden.

Bekijk ons aanbod

Brandwerende kap voor lichtspots en armaturen

Beschikt uw plafond over lichtspots of armaturen? FSS International levert brandwerende kappen voor lichtspots en armaturen. Ze worden geplaatst bovenop brandwerende plafonds ten behoeve van lichtspots en armaturen. Op deze manier wordt verspreiding van brand via lichtspots en armaturen in het plafond voorkomen. De brandwerende kappen zijn voorzien van ventilatiegaten, zodat de warmte die de verlichting afgeeft tijdens normaal gebruik kan worden afgevoerd.

Brandwerend plafond

Doorvoeringen in brandscheidingen

Ook voor vele andere brandwerende producten voor doorvoeringen in brandscheiding bent u bij FSS International aan het juiste adres. Bij ons heeft u de keuze uit heel veel verschillende gecertificeerde brandwerende en rookwerende producten. Een aantal voorbeelden:

Al onze producten zijn uitgebreid getest en gecertificeerd

Als er brand uitbreekt in een pand of een woning, dan kan dat grote problemen opleveren. Helemaal wanneer er niet in brandveiligheid is geïnvesteerd. In dat geval kan vuur zich heel snel en makkelijk verspreiden waardoor het gebouw binnen de kortste keren in vlammen opgaat. Met een brandwerend plafond kunt u de oorzaak van een brand niet stoppen, maar u kunt wel tijd winnen en dat is heel belangrijk bij het uitbreken van brand. Als de verspreiding van vuur vertraagd kan worden, kunnen de mensen aanwezig in het gebouw ruim op tijd evacueren en daarnaast zorgt het er ook voor dat de schade door het brand beperkt wordt. Verder heeft de brandweer extra tijd om aanwezig te zijn en door een brandwerend plafond kan het vuur sneller worden geblust. 

Hoe werkt een brandwerend plafond? 

Wat van belang is in een gebouw als brand uitbreekt, is dat de brandhaard tot één ruimte moet worden beperkt. Vuur kan zich namelijk snel verspreiden naar de volgende ruimtes ernaast of via het plafond naar bovenliggende verdiepingen. Met een brandwerend plafond zorgt u ervoor dat dat laatste niet zal gebeuren. Door middel van afdichtingsproducten, zoals brandmanchetten, brandwerende luiken of brandwerende kappen voor lichtspots kunt u voorkomen dat het vuur zich snel via het plafond naar de bovenliggende verdieping verspreid en daarmee kunt u extra tijd krijgen om het gebouw te ontruimen en hulpdiensten in te schakelen.

Klantspecifieke oplossingen

Of het nu gaat om industriële gebouwen, kantoren, scholen, bibliotheken, verzorgingshuizen of ziekenhuizen. Wij denken graag met u mee om de brandveiligheid van gebouwen te vergroten. Indien nodig zorgen wij voor een klantspecifieke oplossing. Ook kunnen wij helpen bij het op de juiste manier implementeren van onze producten. Door onze grote technische know-how zijn wij in staat onze klanten vakkundig bij te staan. Wij nemen brandveiligheid. Voor iedere situatie bieden wij dan ook een passende oplossing. Ook wanneer u een brandwerend plafond wilt realiseren.

Dé oplossing voor een brandwerend plafond

Interesse in onze afdichtingsproducten voor een brandwerend plafond? Vraag bij ons een offerte aan zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden en prijzen. FSS International biedt voor iedere situatie de juiste oplossing. Indien nodig werken wij hiervoor samen met deskundigen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via 0570-630678 , info@fssinternational.nl of ons contactformulier. Wij vertellen u graag meer over onze afdichtingsproducten voor een brandwerend plafond.

Olaf Oosterbroek

Olaf Oosterbroek

Technisch Directeur

+31 (0)6 543 176 08
Klaas Oosterbroek

Klaas Oosterbroek

Verkoop Directeur

+31 (0)6 543 176 07
Charles Puts

Charles Puts

Technisch-commercieel adviseur

+31 (0)6 381 467 04