Brandmanchetten

Bent u op zoek naar brandmanchetten die eenvoudig te monteren, onderhoudsvrij en vochtbestendig zijn? Brandmanchetten met een brandweerstand tot 4 uur? Dan bieden de brandmanchetten van FSS International uitkomsten. FSS International is leverancier van verschillende brandmanchetten die breed inzetbaar zijn en populair zijn onder installateurs en industrie. En dat is niet zo gek, want de brandmanchetten zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en bieden zekerheid. De brandmanchetten bieden een effectieve barrière tegen het verspreiden van rook en vuur.

Bekijk ons aanbod

Wat zijn brandmanchetten?

Kunststof leidingen smelten bij een temperatuur van circa 120 °C. Wanneer kunststof leidingen smelten, ontstaat er een gat in de wand of vloer. Hierdoor kan er branddoorslag ontstaan. FSS International is leverancier van verschillende soorten brandmanchetten welke worden gebruikt om branddoorslag te voorkomen. Een brandmanchet is een metalen huls met grafietinlage die rondom een buis wordt aangebracht in de doorloop van een brandwerende scheidingswand. In geval van brand knellen de brandmanchetten de kunststof leidingen af, zodat rook en vuur niet aan de andere kant van de wand of vloer kunnen komen.

Brandmanchetten met Europese norm EN1366-3

Voorschriften voor brandveiligheid van gebouwen zijn vastgelegd in het Nederlandse Bouwbesluit. Het uitgangspunt is compartimentering. Dat houdt in dat het gebouw wordt opgedeeld in kleinere stukjes: brandcompartimenten. FSS International neemt brandveiligheid serieus en de producten voldoen aan de voorschriften van het Nederlandse Bouwbesluit. Bovendien zijn alle brandmanchetten getest volgens de Europese norm EN1366-3. Voor iedere situatie biedt FSS International dan ook de juiste oplossing. Dat maakt dat de brandmanchetten en andere brandwerende producten van FSS International erg populair zijn onder industriegebouwen, kantoren, scholen, bibliotheken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen.

Contact opnemen

Eem impressie van ons aanbod brandmanchetten

brandmanchetten kopenbrandmanchetten brandmanchet

Service FSS International

Bent u op zoek naar brandmanchetten? FSS International is totaalleverancier van brandwerende producten zoals brandwerende ventilatieroosters, brandkleppen, brandmanchetten en vele andere brandwerende producten voor doorvoeringen in brandscheidingen. Neem voor vragen, grote orders of terugkerende orders gerust contact op. Ook voor advies op maat kunt u vrijblijvend contact opnemen met FSS International. Dat kan door te bellen naar 0570-630678 of een e-mail te sturen naar info@fssinternational.nl. De adviseurs van FSS International zijn u graag van dienst wanneer het gaat om brandmanchetten.