Engineering en Certificering

Engineering

Productontwikkeling

Stilstand is achteruitgang. Wij zijn continu bezig met het (door)ontwikkelen van producten welke bijdragen aan het vergroten van de brandveiligheid van gebouwen. Het kan gaan om het compleet nieuw ontwikkelen van een product of het verbeteren en aanpassen van brandwerende producten welke wij inkopen. Deze brandwerende producten laten wij uitgebreid testen en certificeren. FSS International heeft als eerste een gecertificeerd brandwerend glasventilatierooster op de markt gebracht. Dit product is volledig in eigen beheer door FSS International ontwikkeld en wordt ook in eigen huis geproduceerd. Momenteel zijn wij meerdere producten aan het ontwikkelen op het gebied van voorkoming van rookverspreiding.

Project- en/of klantspecifieke oplossingen

FSS International levert niet alleen hoogwaardige brandwerende producten maar assisteert waar nodig graag bij het op een juiste manier implementeren van haar producten. Onze bouwkundige en installatietechnische kennis stelt ons in staat onze klanten vakkundig bij te staan.

 

Certificering

Alle brandwerende producten van FSS International zijn getest op hun brandwerende werking. Deze moeten aantoonbaar aan de classificatie-eis voor de betreffende toepassing voldoen. Binnen Europa dienen deze producten te zijn beproefd en/of beoordeeld door een Europees geaccrediteerd instituut zoals bijvoorbeeld Efectis, Peutz, Warrington of Applus.

FSS International heeft een grote hoeveelheid rapporten beschikbaar van brandproeven volgens Nederlandse (NEN) en Europese (EN) normen.

Wij leveren diverse brandwerende producten, waaronder brandwerende ventilatieroosters, brandkleppen, brandroosters, branddeuren en brandmanchetten.