Brandwerend ventilatierooster

Een brandwerend ventilatierooster van FSS International is een uitstekende oplossing om ventilatieroosters in een brandwerende wand of deur brandwerend uit te voeren. Wanneer u kiest voor FSS International, kiest u voor hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en zekerheid. Dit wordt gewaarborgd door strenge eindcontroles. Ieder brandwerend ventilatierooster is getest en gecertificeerd volgens de Europese normen . Ook voldoet ieder brandwerend ventilatierooster aan de wettelijke verplichting conform het Nederlandse Bouwbesluit. Dat maakt dat de brandwerende ventilatieroosters van FSS International erg populair zijn onder installateurs en industrie. Onderstaand een overzicht van een aantal brandwerende ventilatieroosters die FSS International levert.

Bekijk ons aanbod

Waarom kiezen voor een brandwerend ventilatierooster?

Voordat we u onze modellen voor brandwerende ventilatieroosters laten zien, willen we u het belang van deze roosters uitleggen. Een brand kan makkelijk ontstaan, ook bij u thuis of op kantoor. Het zal ontzettend zonde zijn als uw bezittingen in vlammen opgaan. U kunt dit simpelweg voorkomen door een brandwerend ventilatierooster te plaatsen in uw deur of wand. Kies daarom vandaag nog voor een veilige woon- en werksituatie.

Brandwerend rooster  FBS-50 , Efectis EN 1364-5 2017, EI 132minuten.

Dit rooster is geschikt voor binnen, buitenwanden en buitendeuren. Het type FBS-50 heeft een dikte van 50mm.

Afmeting 1200 x 1200mm, resultaat : EI 132 minuten

Afmeting 1200 x 2400mm, resultaat : EW 132 minuten

Brandwerend rooster fireblock FBU40 ( FBU240), Efectis EN 1364-5 2017, EW 132minuten.

Dit rooster is geschikt voor binnen, buitenwanden en buitendeuren. Het type FBU40 heeft een dikte van 40 mm.

Afmeting 1600 x 800mm, resultaat : EW 132 minuten.

Brandwerend ventilatierooster LVH50

Dit rooster is geschikt voor zowel binnenwanden en binnendeuren als buitengevels en buitendeuren. Het type LVH50 is 50 mm dik. Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1 en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.

Brandwerend ventilatierooster LVH44

Dit rooster is net zoals het brandwerend rooster LVH44 geschikt voor zowel binnenwanden en binnendeuren als buitengevels en -deuren. Het verschil zit hem in de dikte. Het type LVH44 is 44 mm dik en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1

Brandwerend ventilatierooster LVV40

Dit rooster is geschikt voor binnenwanden en binnendeuren. Het type LVV40 heeft een dikte van 40 mm en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.

Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1

Brandwerend ventilatierooster LVH54, Efectis EN 1366-2 ,ISO 10294-5 / -1, 30minuten brandwerend.

Dit rooster is ontwikkeld als alternatief voor een mechanische brandklep. Het type LVH54 heeft een inbouwdiepte van 54 mm. Het rooster is licht van gewicht, eenvoudig te installeren.

Bij test toegepaste drukverschil 300Pa.

Brandwerend vlamkerend ventilatierooster FSX80

Dit rooster is speciaal ontwikkeld voor  chemicaliën opslagbunkers, die volgens de PGS-15 richtlijn doelmatig geventileerd moeten worden. Het type FSX80 heeft een inbouwdiepte van 80 mm. Het rooster is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.

Brandwerend ventilatierooster op glas LVH44-G

Dit rooster is door FSS International zelf ontwikkeld. Hiermee zijn wij de eerste leverancier van een gecertificeerd brandwereld ventilatierooster voor plaatsingen rechtstreeks op glas. Het type LVH44-G is (afhankelijk van de totale constructie) 45 minuten brandwerend.

Europese norm EN 1634-1

Zoals u heeft kunnen lezen, heeft bijna ieder brandwerend ventilatierooster een keurmerk. Op het gebied van testen op brandwerendheid van deuren geldt in Nederland een norm. Brandwerende deuren inclusief kozijnen worden in Nederland getest volgens NEN 6069:2016. Deze norm verwijst naar de Europese norm voor brandwerende deuren, de EN 1634-1. De norm wijst drie criteria aan aangaande brand namelijk, E = vlamdichtheid, W = thermische isolatie op warmtestraling en I = thermische isolatie op temperatuur.

Contact opnemen

Een impressie van onze brandwerende ventilatieroosters
Brandwerend rooster op glasBrandwerend ventilatieroosterBrandwerend ventilatierooster kopenBrandwerende ventilatieroosters

Service FSS International: brandwerend rooster en meer

Een brandwerend ventilatierooster is breed inzetbaar en wordt veel gebruikt in industriële gebouwen, kantoren, scholen, bibliotheken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FSS International. U kunt de adviseurs van FSS International telefonisch bereiken via 0570-630678 of per e-mail via info@fssinternational.nl. De adviseurs zijn u graag van dienst wanneer het gaat om brandwerende producten zoals brandmanchetten, brandroosters, branddeuren en brandkleppen. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Voor welk brandwerend ventilatierooster kiest u?

Brandwerend ventilatierooster – Veel gestelde vragen

Q: Wat is een brandwerend ventilatierooster van FSS International?

Een brandwerend ventilatierooster van FSS International is een speciaal ontworpen rooster om brand thuis of op kantoor te vertragen. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens Europese normen en voldoen aan de vereisten omtrent het Nederlandse Bouwbesluit.

Q: Waarom zou ik kiezen voor een brandwerend ventilatierooster?

Het plaatsen van een brandwerend ventilatierooster voorkomt dat brand zich snel verspreidt in uw woning of kantoor. Dit zorgt voor een veilige leef- en werkomgeving doordat de brand vertraagt wordt.

Q: Welke soorten brandwerende ventilatieroosters levert FSS International?

FSS International levert verschillende soorten brandwerende ventilatieroosters, waaronder het FBS-50 rooster, het fireblock FBU40 rooster, het LVH50 rooster, het LVH44 rooster, het LVV40 rooster, het LVH54 rooster, het FSX80 rooster en het LVH44-G rooster, elk geschikt voor specifieke toepassingen en met verschillende classificaties.

Q: Welke normen worden toegepast op brandwerende ventilatieroosters?

Brandwerende ventilatieroosters worden getest volgens de Europese norm EN 1634-1. Deze norm beoordeelt de vlamdichtheid (E), thermische isolatie op warmtestraling (W) en thermische isolatie op temperatuur (I) van de roosters.

Olaf Oosterbroek

Olaf Oosterbroek

Technisch Directeur

+31 (0)6 543 176 08
Klaas Oosterbroek

Klaas Oosterbroek

Verkoop Directeur

+31 (0)6 543 176 07
Charles Puts

Charles Puts

Technisch-commercieel adviseur

+31 (0)6 381 467 04