Brandwerend ventilatierooster

Brandwerende ventilatieroosters bestelt u online bij FSS International, dé specialist in brandwerende en brandvertragende producten. We beschikken over diverse soorten ventilatieroosters, toepasbaar in wanden, deuren, plafonds en ramen. Wanneer u kiest voor FSS International, kiest u voor hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en zekerheid. Dit wordt gewaarborgd door strenge eindcontroles. Ieder brandwerend ventilatierooster is getest en gecertificeerd volgens de Europese normen.

Ook voldoet ieder brandwerend ventilatierooster aan de wettelijke verplichting conform het Nederlandse Bouwbesluit. Dat maakt dat de brandwerende ventilatieroosters van FSS International erg populair zijn onder installateurs en industrie. Hieronder treft u een overzicht van een aantal brandwerende ventilatieroosters die FSS International levert.

Bekijk ons aanbod

Brandwerend rooster FBS-50 , Efectis EN 1364-5 2017, EI 132 minuten

Dit rooster is geschikt voor binnen- en buitenwanden en buitendeuren. Het type FBS-50 heeft een dikte van 50mm.

Afmeting 1200 x 1200mm, resultaat : EI 132 minuten.
Afmeting 1200 x 2400mm, resultaat : EW 132 minuten.

Brandwerend rooster fireblock FBU40 ( FBU240), Efectis EN 1364-5 2017, EW 132 minuten

Dit rooster is geschikt voor binnen, buitenwanden en buitendeuren. Het type FBU40 heeft een dikte van 40 mm. De afmetingen zijn 1600 x 800 mm. Het resultaat van de brandwerendheidstest is EW 132 minuten.

Brandwerend ventilatierooster LVH50

Dit rooster is geschikt voor zowel binnenwanden en binnendeuren als buitengevels en buitendeuren. Het type LVH50 is 50 mm dik. Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1 en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.

Brandwerend ventilatierooster LVH44

Dit rooster is net zoals het brandwerend rooster LVH44 geschikt voor zowel binnenwanden en binnendeuren als buitengevels en -deuren. Het verschil zit hem in de dikte. Het type LVH44 is 44 mm dik en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend. Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1.

Brandwerend ventilatierooster LVV40

Dit rooster is geschikt voor binnenwanden en binnendeuren. Het type LVV40 heeft een dikte van 40 mm en is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.
Het rooster is getest volgens de Europese norm EN 1634-1.

Brandwerend ventilatierooster LVH54, Efectis EN 1366-2 ,ISO 10294-5 / -1, 30 minuten brandwerend

Dit rooster is ontwikkeld als alternatief voor een mechanische brandklep. Het type LVH54 heeft een inbouwdiepte van 54 mm. Het rooster is licht van gewicht en eenvoudig te installeren. Het bij de test toegepaste drukverschil was 300Pa.

Brandwerend vlamkerend ventilatierooster FSX80

Dit rooster is speciaal ontwikkeld voor opslagbunkers voor chemicaliën, die volgens de PGS-15 richtlijn doelmatig geventileerd moeten worden. Het type FSX80 heeft een inbouwdiepte van 80 mm. Het rooster is (afhankelijk van de totale constructie) 120 minuten brandwerend.

Brandwerend ventilatierooster op glas LVH44-G

Dit rooster is door FSS International zelf ontwikkeld. Hiermee zijn wij de eerste leverancier van een gecertificeerd brandwereld ventilatierooster voor plaatsingen rechtstreeks op glas. Het type LVH44-G is (afhankelijk van de totale constructie) 45 minuten brandwerend.

Het belang van brandwerende roosters

In het geval dat er brand uitbreekt is het essentieel dat alle mogelijke bronnen van zuurstofaanvoer worden afgesloten. Zonder zuurstof zal het vuur namelijk uiteindelijk doven. Het tegenovergestelde is ook waar: bij voortdurende zuurstoftoevoer laait het vuur steeds verder op. Dat is waar brandwerende roosters van pas komen. Ze voorzien een ruimte van zuurstof onder normale omstandigheden, maar sluiten zichzelf af wanneer er sprake is van brand.

De werking van brandwerende roosters

Er bestaan verschillende soorten brandwerende roosters, die elk hun eigen werking hebben. Zo zijn er roosters voor in het raam, de muur of het plafond. Het basisprincipe hiervan is dat ze zijn uitgerust met kokers die normaliter lucht doorlaten. Deze kokers bevatten materialen die uitzetten wanneer de omgevingstemperatuur sterk stijgt. Ze smelten als het ware samen. Daardoor wordt de ruimte tussen de kokers van de brandwerende ventilatieroosters afgesloten en kan er geen zuurstof meer worden aangevoerd.

Afhankelijk van het type rooster en de samenstelling hiervan 45 tot 132 minuten brandwerend. Dit blijkt uit uitvoerige tests die onze brandwerende roosters hebben moeten doorstaan alvorens op de markt te komen. Onder druk van het vuur en de warmte zullen alle brandwerende ventilatieroosters het na verloop van tijd alsnog begeven. Een brandwerend ventilatierooster is daarmee essentieel in de eerste uren van de brand en voorkomt dat het vuur en de rook overslaat naar naastgelegen ruimtes. Dit geeft de brandweer de gelegenheid het vuur tijdig onder controle te krijgen.

Contact opnemen

Een impressie van onze brandwerende ventilatieroosters

Brandwerend rooster op glasBrandwerend ventilatieroosterBrandwerend ventilatierooster kopenBrandwerende ventilatieroosters

Service FSS International: brandwerende ventilatieroosters en meer

Brandwerende ventilatieroosters zijn breed inzetbaar en worden veel gebruikt in industriële gebouwen, kantoren, scholen, bibliotheken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FSS International. U kunt de adviseurs van FSS International telefonisch bereiken via 0570-630678 of per e-mail via info@fssinternational.nl. We zijn u graag van dienst wanneer het gaat om brandwerende producten, waaronder brandmanchetten, brandroosters, brandwerende deuren, brandwerende plafondsbrandkleppen en brandwerende roosters.