Brandwerende ventilatieroosters van FSS International vinden toepassing in het nieuwe Deventer stadhuis

Brandwerende ventilatieroosters in het nieuwe Deventer stadhuis

De nieuwbouw van het stadhuiskwartier in het centrum van Deventer is onlangs voltooid. FSS International leverde voor dit project een aantal zeer bijzondere brandwerende ventilatieroosters.

De roosters van het type LVH54 functioneren als statische brandkleppen in ventilatiekanalen om overslag van brand via ventilatiekanalen te voorkomen.

Het brandwerend rooster type LVH54 van FSS International is ontwikkeld als alternatief voor een mechanische brandklep welke wordt toegepast in een ventilatiekanaal ter plekke van een brandwerende scheidingsconstructie. Het type LVH54 is een brandwerend ventilatierooster (of statische brandklep) welke in afmetingen van 60×60 mm tot 600×600 mm in stappen van 1 mm te produceren is. Het is het eerste en enige brandwerende rooster welke geschikt is voor toepassing in een ventilatiekanaal.

Het grote voordeel van het brandwerend rooster type LVH54 ten opzichte van een brandklep is dat het een kleine inbouwdiepte van 54 mm heeft, licht van gewicht is en eenvoudig te installeren is. Tevens hoeft het brandwerend rooster LVH54 niet periodiek geïnspecteerd te worden. Dit omdat het rooster geen bewegende delen bevat.