FSS International installeert zeer hoogwaardig brandvertragend tapijt in testcentrum van Audi in Brussel

Brandvertragend tapijt

Half september 2014 heeft FSS International in een testcentrum van Audi in Brussel het zeer hoogwaardige Kugelgarn brandvertragend tapijt geïnstalleerd.

Audi was op zoek naar een zeer sterk, makkelijk te reinigen, brandvertragend tapijt voor testopstellingen tbv de Audi A1. Er is geen ander tapijt wat zo goed voldoet aan deze eisen.

Het gepatenteerde Kugelgarn brandvertragende projecttapijt heeft door een uniek productieprocedé zeer uitzonderlijke kwaliteiten aangaande slijtvastheid, brandwerendheid, esthetische eigenschappen en duurzaamheid.

Het textiele tapijt met een pool van gemengde vezelballetjes neemt geen vuil op en is zeer krachtig en robuust. Daar waar andere tapijten brandvertragend worden gemaakt met impregneermiddelen beschikt het Kugelgarn tapijt van FSS International over een laag aluminiumhydroxide in de backing. Bij verhitting komt waterdamp vrij waardoor vlammen gedoofd worden. De samenstelling van de garens is dusdanig dat er bij verhitting of verbranding geen schadelijke stoffen zoals chloor, fluor of broom vrijkomen.